Alla bonusar kommer med en mängd olika regler och att som spelare känna till alla dessa regler är oerhört viktigt. Om man inte känner till reglerna så riskerar man att bryta mot dem och bryter man mot reglerna så kan man, i värsta fall, få sitt konto låst och alla pengar man har på sitt konto konfiskerade.

Att det är något man inte vill vara med om är knappast något jag behöver tjata om utan det förstår alla. Alla bonusar är belagda med omsättningskrav. Undantagsfall är omsättningskraven 0 vilket alltså innebär att man inte har något omsättningskrav men det är ytterst ovanligt. Vanligare är att de har höga omsättningskrav som ligger någonstans runt 20-50 gånger bonuspengarna. Ibland får även den insatta summan omsättningskrav tillsammans med bonusen och i dessa fall är omsättningskraven i regel lägre än om det bara är bonussumman. Omsättningskrav innebär att man måste omsätta en viss summa innan man kan begära uttag.

Dessa är till för att spelare inte ska utnyttja siternas generösa bonusar, och sedan ta ut pengarna direkt och mer eller mindre ha ”fått” tusentals kronor av siten. Bonuspengarna är inte till för spelare att använda och godtyckligt ta ut utan deras funktion är att låta oss prova casinot med mer pengar än vad vi satt in. Man kan se det som en form av rabatt, inte gratiserbjudande. Utöver omsättningskraven så finns det många andra regler kring bonusar som är viktiga att känna till. Detta är generella regler som inte gäller överallt men det är bara ovanliga undantagsfall dessa regler inte gäller.

Under tiden man clearar en bonus så får man sällan betta mer än 50 kronor per spelomgång. Det innebär att om man spelar slots, som ofta har flera hundra, kanske till och med tusen kronor som max-insats så är det viktigt att man inte överstiger den då detta nästan alltid leder till att man får sitt konto låst och pengarna konfiskerade. Se därför till att alltid läsa igenom villkoren för en bonus innan du börjar spela. Så du vet exakt vilken högsta tillåtna insats är när du spelar och clearar din bonus.